Weekendschool Hoogeveen is dé plek voor nieuwsgierige kinderen!

Weekendschool Hoogeveen is dé plek voor nieuwsgierige kinderen!

Vanuit Jong Hoogeveen is het idee ontstaan om een Weekendschool in Hoogeveen op te starten. Weekendschool Hoogeveen, Leuk& Leerzaam,  is de plek waar enthousiaste kinderen uit Hoogeveen kennis maken met boeiende leefwerelden. We stimuleren het talent van de kinderen in de breedste zin van het woord. We laten ze kennis maken met mensen die interessante beroepen hebben. Weekendschool Hoogeveen verbreedt de horizon van de kinderen zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen en een bredere blik op de wereld krijgen.

In het derde jaar doen 15 kinderen uit groepen zeven, acht en de eerste van het voortgezet onderwijs elke zaterdagmiddag mee. De gastdocenten vertellen enthousiast over hun beroep en kinderen mogen zelf meewerken en ervaren hoe iets werkt. De kinderen ontwikkelen zo nieuwe vaardigheden en maken kennis met allerlei beroepen. Ze bouwen een netwerk op dat gunstig kan zijn voor hun toekomst. Ze komen met veel nieuwe dingen in aanraking en kunnen daardoor beter kiezen wat ze willen worden. De Weekendschool kan net dat extra steuntje in de rug zijn voor kinderen met een bepaald talent om zich op dat gebied verder te ontwikkelen.

De bijzondere dingen die de kinderen meemaken op de Weekendschool, delen zij natuurlijk in de klas, maar ook thuis. Zo inspireren ze klasgenoten, broertjes, zusjes en ouders.  Deelname aan de weekendschool is gratis.

Heb je vragen, dan kun je terecht bij Linda Kolkman & Map Dijkstra (0528- 278855). Linda en Map zijn de projectleiders voor de Weekendschool. Iedere week gaat er ook twee van de vier vaste vrijwilligers of stagiaires mee. Dit zijn  Marlous Ebbinge, Frank Snippe en Yvette Knol. 
Lisette Trinks van CMO STAMM is, vanuit eerdere ervaringen met het opzetten en begeleiden van de weekendschool in Oldambt, betrokken bij de Weekendschool Hoogeveen.

Interesse?

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie.
Laat dit veld hieronder leeg:


Venster sluiten